Instal·lació de panells solars a Barcelona

Si vas arribar fins aquí, és molt probable que sigui perquè no estàs content  amb l’import que has pagat aquests últims mesos en la factura de la llum, deixa’ns dir-te que estàs en el lloc idoni. Et guiarem , posant a la teva disposició a els mes experts en la teva àrea  amb bastant més de 15 anys de treballs realitzats en la àrea de l’energia del sol i les renovables per a escometre la teva instal·lació de panells solars de la forma més eficaç, neta, ràpida i de qualitat. Crida’ns o emplena el nostre formulari i rep un pressupost GRATIS.

Instal·lar panells solars a Barcelona per a casa

La implementació de plaques solars a Barcelona ha de fer-se comptant amb els serveis d’una companyia instal·ladora certificada. La companyia ha de fer-se càrrec de tot el desenvolupament, des de la concepció del projecte i la tramitació de les ajudes i permisos fins a les subvencions i els tràmits amb la comercialitzadora o distribuïdora d’electricitat.

En el moment de instal·lar plaques solars, cal tenir en compte quanta energia requerirem , així com els excedents de producció d’electricitat (la quantitat que expulsarem a la xarxa d’electricitat general). Això ens permetrà entendre quantes plaques solars requerim per al nostre habitatge a Barcelona. Per consegüent, el valor de venda d’excedents és menor que el valor de adquisició de l’energia i la nostra instal·lació haurà de tenir capacitat de produir més energia que la consumida.

Barcelona és de les localitats més rendibles d’Espanya referent a l’autoconsum residencial.

Instal·lació de panells solars a Barcelona
Instal·lació de panells solars a Barcelona

Rep un pressupost a mida

Nombre*
Dirección*
Tamaño máximo de archivo: 200 MB.
Adjunta una factura de la luz para poder valorar tu caso de forma óptima
Consentimiento*
Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.

Instal·ladors de plaques solars per a comunitats de veïns a Barcelona

Informa’t i cerca a professionals amb experiència, que calculi el cost de la instal·lació, les plaques necessàries per al teu edifici i que tramiti les subvencions, així com el certificat d’indústria. Seria aconsellable que, una vegada fet tot això, un responsable de l’empresa aclareixi les inquietuds tècniques que tinguin els veïns i a les quals, ni tu, ni el president, ni el administrador podran respondre.

Procediments que s’han de dur a terme per la companyia instal·ladora per a instal·lar plaques solars en una comunitat de veïns o amos a Barcelona

 1. Disseny del sistema de la instal·lació.
 2. Demanar el permís d’ingrés i connexió a la distribuïdora elèctrica.
 3. Demanar la llicència d’obra i impostos (ICIO i taxa urbanística).
 4. En casos molt puntuals s’ha de tenir una autorització ambiental i d’utilitat pública (això passa en els accessos d’immobles protegits).

A més, queden exemptes de permisos d’ingrés i connexió les instal·lacions d’autoconsum aïllat, així com aquelles amb excedents amb una aptitud per sota de 15 kW i situades en sòl urbanitzat. Aquestes instal·lacions únicament tindran comunicar la instal·lació en la seva corresponent Comunitat Autònoma.

injstalación de placas solares en BArcelona

Pressupost gratuït per a instal·lar plaques solars a Barcelona

Subvencions per a instal·lació de plaques solars en comunitat de veïns a Barcelona

Ja coneixes que hi ha subvencions municipals, provincials, autonòmiques i estatals. Per a accedir a aquestes subvencions, és recomanable tenir un administrador de finques que t’orienti i et guiï per a obtenir les subvencions que estiguin accessibles en l’actualitat.

L’administrador tramitarà les llicències requerides, les ajudes municipals i coordinarà les accions per a la instal·lació de les plaques solars.

Convèncer als teus veïns per a instal·lar plaques solars en el teu bloc no és un treball simple, però és requisit fonamental que com a mínim, una tercera part de els corresponents de la comunitat de veïns arribin a un conveni, i això pot ser una cosa complicada.

Un dels assumptes que alenteixen el progrés de aquesta mena d’instal·lacions fotovoltaiques és la acceptació d’una llicència d’obra, amb tots els tràmits que implica. Des del Col·legi de Administradors de Finques de Barcelona (CAF Barcelona) se sumen a la reivindicació de la Unió D’Espanya Fotovoltaica (UNEF) perquè s’elimini la llicència de projectes a la província de Barcelona com ja van fer altres comunitats autònomes. Aquesta llicència és un tràmit de control de les instal·lacions de aquest tipus, que es podria substituir amb l’obligació de comunicar la instal·lació a la comunitat Autònoma.

Instal·lació de panells solars a Barcelona
Instal·lació de panells solars a Barcelona

Empresa instal·ladora de plaques solars a Barcelona

A causa de el desenvolupament i l’apogeu de l’àrea fotovoltaica, les companyies que s’ocupen de posar plaques solars a Barcelona i altres províncies incrementen cada dia.

Però, abans d’arribar a un tracte amb una companyia instal·ladora i disposar plaques solars en el nostre habitatge, hem de confirmar-nos que la companyia i el nostre projecte compleix uns determinats requisits:

 • Signatura del projecte fotovoltaic: el nostre projecte d’instal·lació de plaques solars ha d’estar signat per un instal·lador autoritzat i que tingui en la seva possessió el carnet d’instal·lador de baixa tensió expedit pel ministeri d’indústria per a instal·lacions o projectes de menys de 10kW de capacitat, pel fet que quan es passi aquesta capacitat, el projecte haurà de de estar signat per un Enginyer industrial tècnic o superior.
 • Certificats de experiència: És favorable que els instal·ladors tinguin el certificat concret d’instal·lador fotovoltaic, els quals testifiquen les competències experts adquirides.
 • Experiència en instal·lacions de plaques solars: és de essencial triar una companyia que hagi dut a terme moltes instal·lacions fotovoltaiques. Això ens assegurarà que a part de la teoria, sap en la pràctica, adaptar la instal·lació a els diversos tipus de cases, negocis i comunitats de veïns.

El valor per a una instal·lació de plaques solars a Barcelona és un aspecte molt rellevant, el qual cal considerar en passar-nos a l’autoconsum. És determinant per a la futura rendibilitat d’un sistema fotovoltaic, així com per al temps en què un usuari de plaques solars trigarà a recobrar la seva inversió. Contacta amb nosaltres per a rebre un pressupost personalitzat.

En Solarinstala estem treballant amb multitud d’instal·ladors autoritzats de plaques solars en tot el territori espanyol i sempre assignem la instal·lació a l’instal·lador amb més garanties per a cada cas.

El procediment que usem per a calcular el preu d’instal·lacions fotovoltaiques, té l’objectiu de eximir a els clients de els alts costos d’alguns instal·ladors del mercat i baixar les despeses de la instal·lació, i així fer costat a les companyies amb costos i tarifes més competitives de la àrea..

Què significa això? Que només hauràs de dur a terme és signar i gaudir del

autoconsum. Els instal·ladors amb els quals treballa *Solarinstala s’ocupen de tot.

Per a  calcular el preu d’una instal·lació de plaques solars cal tenir en compte no sols els materials en si sinó totes les altres despeses que la instal·lació suposa:

 • Els quadres solars
 • L’inversor
 • Les estructures
 • Petit material com a cables, connectors, fusibles, etc.…
 • El reporti d’indústria registro i legalització.
 • La mà d’obra

Barcelona és de les comunitats que més està creixent en la transició energètica cap a les plaques solars, per consegüent té subvencions per a la instal·lació de les plaques solars.

Si ets habitant a Barcelona, tens accessibles les següents subvencions per a la instal·lació de quadres solars:

 • Subvenció en l’IBI.
 • Bonificació del *ICIO, *Oséa, l’Impost sobre Creacions, Instal·lacions i Obres.
 • Deducció de l’Impost sobre la Renda de Persones Físiques o IRPF.
 • Altres Ajudes Autonòmiques.

Barcelona ens ofereix la alternativa a prop de el 70% de els habitants de subvencionar de manera simultània l’IBI i el *ICIO .

Consulta les ajudes i bonificacions que pots demanar per a la rehabilitació energètica o la instal·lació de sistemes solars per a crear la teva pròpia energia. Si desitges, et pots dirigir a els punts de consell energètic. Aquí trobaràs personal que pot solucionar les teves qüestions i assessorar-te en el desenvolupament de aprovació de les ajudes

És imprescindible per a obtenir un redimint òptim en la nostra instal·lació, que entenguem la importància de la inclinació i orientació dels panells. Aquestes no són iguals en relació de les ubicacions geogràfiques.

La millor orientació de les plaques solars és al sud i l’amb una inclinació de 30°.

La Comunitat de Barcelona dona ajudes per a la instal·lació de plaques solars.

Per a afavorir-se d’aquestes ajudes autonòmiques s’han de complir alguns requisits. A més no està garantida l’obtenció de aquesta classe d’ajudes.

Has de cridar personalment al teu ajuntament i preguntar el percentatge d’ajudes que tenen assignat per a noves instal·lacions per a autoconsum o modificació d’instal·lacions existents.

La bonificació de l’IBI que es pot explotar en les localitats o poblis de bastant més de 10.000 habitants per la instal·lació de plaques solars són entre el 30% i el 50%. Per norma general en els municipis de Barcelona hi ha ajudes de fins a un 75% en l’IBI,  sent la mitjana d’un 50% subvencionable en una mitjana d’uns 5 anys.

Això vol dir que si per *ejemple pagues un IBI de 500€ a l’any, de mitjana podràs estalviar-te 1250€.

Barcelona té un subministrament del sol anual de prop de 2000 kWh/m².

Si apliquem aquesta regla per a una instal·lació de quadres solars mitjana de 3,4 *kWp i unes pèrdues del sistema màximes del 20%, la producció a l’any estimada serà de prop de *5000kWh.

El que més pot influir en això són:

 • Els watts de capacitat instal·lats (*WP)
 • La quantitat de sol disponible
 • La correcta orientació de els quadres solars per a reduir les pèrdues.

 

Parlem d’una compensació econòmica que la nostra companyia elèctrica ens abona per l’energia que no consumim i li enviem . Aquesta compensació la pot aconseguir a Barcelona i en tot el territori espanyol.

Generalment sempre li vendrem a l’empresa el *kwh a un menor preu del qual ells ens la ofereixen .

Per tant no suposis que faràs  diners amb la compensació d’excedents!

Les empreses d’electricitat t’abonaran el teu sobrant fins al moment en el qual la part variable de la teva factura arribi a 0€. La resta s’injectarà a la xarxa gratis.

Sí que produeixo molta electricitat amb els meus panells solars, les tarifes d’instal·lació són competitives i disposo de subvencions en l’IBI i del *ICIO, a més de la compensació dels excedents que no uso,  quan recupero la inversió de la meva instal·lació de quadres solars a Barcelona?

Considerem els pròxims punts:

 • Potència : 3,5 *kWp
 • Pressupost total, amb IVA inclòs: 4.500€.
 • Cost del muntatge amb IVA agregat 1.500€.
 • Consum elèctric anual abans de la instal·lació fotovoltaica: 5.975 kWh.
 • Percentatge d’autoconsum de la instal·lació *FV: 40% de l’energia produïda.
 • Eficiència del sistema = 80%.
 • Energia usada de manera directa de les plaques solars 40%.
 • Percentatge d’electricitat bolcada a la xarxa = 60%.
 • Mitjana del cost del kWh: 0,17€.
 • Preu mitjà que ens paga l’empresa elèctrica per *kw 0,06 €/kWh.

Orientativament, el període d’amortització de la instal·lació serà d’entre uns 4 i 5 anys

Per què instal·lar panells solars a Barcelona?

Tria Solarinstala

Solarinstala Barcelona
936 94 00 61
 • Oferim Pressupostos GRATIS
 • Tarifes assequibles
 • Som especialistes en instal·lacions de kits solars a gran i petites escala.
 • Serietat i experiència d’anys en el sector.
 • Ens desplacem allà on estiguis.
Instal·lació de panells solars a Barcelona

Sergio Larriba